dijous, 13 de maig del 2010

lluna nova a taure


sí, a taure, concretament aquesta matinada de dijondres, 13-14 de maig, a les 03h04' (hora de tiana)

ja sabeu que la lluna nova és la conjunció del sol i la lluna, el qual vol dir que si mirem el sol (cosa que evidentment no cal fer a ull nu), allà al costat seu, just al costadet, hi ha la lluna (que no es veu perquè el sol li il·lumina el cul).

i quan diem a taure ens referim a que des de la terra, si mirem cap allà on hi ha el sol (i en aquest cas també la lluna) just darrere seu hi ha el signe de taure, que seria com un teló de fons per on es mouen aquests astres, com una escenografia per on transiten; el sol durant tot un mes i la lluna un parell de dies i escatx.

quina paraula, oi, escatx...?

i què ens aportarà aquesta lluna nova?

a veure, d'entrada la lluna nova sempre és un període de final d'etapes i, com a tal, també de re-començament, de renovació, un període molt propici de cara a fer neteja, tant interior com exterior, neteja física del nostre entorn en el sentit més pràctic de fer fondos i tal, però també del nostre món intern, psíquic i emocional.
és un moment ideal per acabar de tancar fases, i començar-ne de noves, i com és sabut es dóna un cop al mes, cada cop que la lluna i el sol s'ajunten en un racó del cel i es produeix aquesta fase lunar que anomenem lluna nova.

com que el sol s'està aproximadament un mes a cada signe, que és el que triga la lluna a recórrer tota la roda zodiacal (donant una volta sencera a la terra), cada cop que es tornen a trobar la conjunció es produeix en un signe diferent.

ah, una cosa!
també és possible que la fusió de les energies del sol i la lluna ens dificulti la capacitat de distingir entre el que és innat o instintiu i la veritable realitat del món exterior, de manera que haurem d'estar ben atents durant aquest moment si pretenem tocar de peus a terra, especialment en el cas d'aquesta nova que com hem dit cau en el signe de taure, un signe de terra que es caracteritza per la determinació, la constància i la practicitat.

llavors,
hi ha una coseta així... com ho diríem? una mica... cabrona, sí, que és que marte, des de leo, està fent quadratura amb aquesta conjunció de sollluna, de manera que pot ser que alguna tensió regni en l'ambient, sentint-nos lleugerament excitats i nerviosos, i fins i tot exageradament sensibles, però també notarem que tenim força per tirar endavant i treballar pel bé dels nostres interessos.

bueno, a part de tot això de la lluna nova, hi han algunes cosetes més que podem passar a comentar tot seguit:

diu:
mercuri ja ha abandonat la seva posició retrògrada i ha agafat la directa, de manera que va atravessant veloçment els primers graus de taure i a més entrigonant-se amb plutó, que està afincat al grau 5º de capricorn.
aquest trígon de mercuri amb plutó, tot i que ens pot fer estar lleugerament individualistes, també pot compensar les tensions derivades de la quadratura del sol i la lluna amb marte, ja que ens sentirem conciliadors i diplomàtics, comprensius amb els altres, encara que en alguns moments en podem arribar a esperar massa.
dels altres, volem dir...
o sigui, que pot ser que estiguem exigents.
cuidáo!!
un altre efecte d'aquest trígon, que serà exacte el dimecres 19 de maig,  serà que estarem analistes i ingeniosos, i utilitzareem la nostra força de voluntat de manera inteligent, arribant fins i tot a senit-nos valents.
sabrem arribar a lo essencial de cada cosa, esquivant el que no tingui importància per arribar a l'autèntica causa dels efectes que ens rodegin.

aquest aspecte es veurà reforçat per la conjunció de júpiter i urà que ja comentàvem l'altre dia, conjunció aquesta que des del final de peixos ens posa especialment intuitius i amb una gran capacitat de comprensió.

atenció al contrapès de saturn des de l'altra banda, a verge, des d'on s'oposa a urà i júpiter.
ja vem dir que aquesta oposició durarà encara un temps més, i hem de vigilar que no ens fagi estar insegurs, arribant a dubtar del nostre propi valor com a persones, ni passar-nos d'individualistes

per altra banda venus segueix líder per gèminis i arribarà a cranc el proper dijous 20 de maig (patum!) - (del 2002...? no ho sé, no imprta en tot cas, ara mateix, això...) -

 en fin, fins que això passi el bell planeta de l'amor es veurà frenat per la quadratura de saturn, que des del final de virgo farà que poguem tenir una visió negativa del cantó emotiu de la nostra personalitat, sentint-nos descontents i fins i tot reprimits afectivament...
que no cundeixi el pànic, però, que això durarà tot just una setmaneta més, fins que venus arribi a l'estiu que és cranc, i a partir d'aleshores s'alliberarà ja del pes restrictiu que li suposa la quadratura de saturn des del final de verge.

aprofitem que a més venus també està fent trígon amb neptú, que es troba als últims graus d'aquari, i aquest angle harmònic entre aquests dos planetes ens farà estar sensibles i imaginatius, amb molta facilitat per trobar solucions als problemes.

res més
o buenu, sí, moltes coses més, clar...
però és que si continuem així no acambem ni al 012...
vinga jovent, bona salut i a gaudir-ne de ple tant com poguem,
a l'aúpahí!!

2 comentaris:

lia ha dit...

veig que ha tornat amb les energies renovades doctor, s'agreeixen tant aquestes explicacions, ara entenc tantes coses...molt bé les negretes per cert, destaquen el que és important i ho fan més entenedor.
20 de maig Patum. gràcies altre vegada.

memi ha dit...

Merci Moi, és just el que buscaba, ets un sol.